12 ученици и двама учители от СУ „Димитър Благоев“ – гр. Свищов участваха по проект „Да се научим да учим“ по програма „Еразъм +“
Медиа:

От 26-ти до 31-ви май 2019 г. 12 ученици с двама учители от СУ “Димитър Благоев“ – гр. Свищов участваха по проект „Да се научим да учим” ДОГОВОР НОМЕР –2018-1-PL01-KA229-050537_3, към програма „Еразъм +“ KA2 – Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики, сектор KA229 „Партньорства за училищно общуване”, който се реализира в гр. Аугустов, Полша. Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия и в него участват училища от България, Португалия и Полша.
Първият ден участниците се опознаха посредством игри, дискусии и занимания на открито. Следобедът бяха посрещнати от кмета на града, председателят на местната комисия за средно образование, директорът на училището домакин и изпълнители от местния танцов състав на организирано мероприятие в центъра на града. Учениците от полска страна разведоха групите от България и Португалия из града.
Вторият ден участниците посетиха училището, където караха часове по химия, биология и физика. Изключително интересни занятия бяха подготвили учениците и учителите от Полша, а учениците от България и Португалия правиха експерименти, лабораторни упражнения и разгледаха училището.
Следобедът беше много емоционален и изпълнен с екстремни изживявания в състезание с моторни лодки и разходка по брега на езерото.
Вечерта участниците опознаха музикалната култура като представиха типични танци. Българските хора бяха сред любимите.
Ден трети участваха в часове по английски език, в които им показаха интересни начини за използване на телефони в часовете и караоке като методи за усвояване на лексикални единици и упражняване на наученето.
Уроците по театрално майсторство бяха изключително забавни и учениците трябваше да влязат в роля и да разиграят пиеса по поставени сценарии.
Следобед играха волейбол и баскетбол в смесени отбори.
Ден четвърти посетиха най-големия природен парк в Европа, където имаха възможността да влязат в бункер, построен и използван от партизаните, а след това си направиха лагерен огън и обяд.
Вечерта бяха на дискотека на корабче, където ученичка от полското училище изнесе концерт, а след това ученическият им съвет направи дискотека. Настроението и приятелските взаимоотношения можеха да отстъпят по уникалност само на залеза!
Предстои посещение на Португалия през септември.

 

По информация на СУ „Димитър Благоев“ – гр. Свищов