15 МЕДАЛА ЗА КАТРАНОВЦИ В ПРОЛЕТНИЯ КРЪГ НА „МАТЕМАТИКА БЕЗ ГРАНИЦИ“
Медиа:

За пореден път учениците на СУ „Николай Катранов“ се представиха блестящо в международното състезание „Математика без граници“. В пролетния кръг на състезанието участваха общо 48 ученици, като 15 от тях завоюваха медали.

На първо място и със златен медал са отличени Николай Желев от I „б“ клас, Калоян Кънчев от IV „а“ клас Николай Русанов от VI „а“ клас.

На второ място със сребърен медал се класираха Кристиан Георгиев и  Владимир Димитров от II „а“ клас, Божидар Стоянов от II „б“ клас, Ивайло Костов от II „в“ клас, и Катерина Андреева от III „в“ клас.

На трето място с бронзови медали получиха Рая Радева от I „б“ клас, Николай Макавеев и Стефан Стоянов от II „а“ клас, Александър Иванов, Марин Маринов и Калоян Петков – и тримата от от II „в“ клас, както и Никола Панайотов от IV „а“ клас.

Четирима ученици от СУ „Николай Катранов“ участваха в полуфинала на турнира, който се проведе на 29-ти април 2023 г. в град Стара Загора. Това са Николай Желев от I „б“ клас, Стефан Стоянов от от II „а“ клас и Божидар Стоянов от II „б“ клас, и Катерина Андреева от III „в“ клас. Те се представиха отлично, като не им достигна съвсем малко, за да се класират на финала.

Тази година във финалния етап на Международното математическо състезание в началото на месец юли в Несебър СУ „Николай Катранов“ ще бъде представлявано от двама ученици: четвъртокласникът Калоян Кънчев, завоювал два златни и един бронзов медал в състезанието тази година, и шестокласникът Николай Русанов, защитил в кръговете един златен и два сребърни медала.

Поздравления за високите резултати към всички ученици и пожелания за успех на финала!

 

На снимките: участниците, медалистите; на индивидуалните снимки са финалистите за тази година – Николай Русанов и Калоян Кънчев, който участва на финала и миналата година като тогава спечели бронзов медал.

 

По информация на СУ „Николай Катранов“