20 октомври- професионален празник на готвачите бе отбелязан в СПГ „Алеко Константинов“
Медиа:

Честит празник на всички професионални и любители готвачи, на техните учители и на учениците усвояващи тази професия! Бъдете здрави и вдъхновени. Госпожа Лиляна Димитрова изказва благодарност към всички, които вдъхновяват и продължават да творят шедьоври!
Днес практиката в СПГ „Алеко Константинов“ премина под мотото „Живей здравословно!“. Продължава инициативата #Зеленкартон в подкрепа на здравословното хранене и начин на живот.

Ние сме нашите традиции. Ние сме това, на което са ни научили бабите и майките ни. Ние сме продължителите на живота и от нас зависи какво ще научи следващото поколение. Затова е толкова важно запазването на традициите, не като се отричат чуждите, а като се пазят и предават нашите. А какво по-вкусно предаване от това да умеем да готвим традиционните за нашата страна ястия, пише edna.bg. Не казваме „български“, защото кухнята не познава граници и не носи паспорт, а „традиционни“ – тези, с които са се хранили назад в годините преди нас. Тези, които искаме мама да ни сготви, когато се приберем у дома.

Честит празник на всички вълшебници в кухнята!! Продължавайте да радвате с кулинарните шедьоври, които всеки ден сътворявате!