91 СЕДМОКЛАСНИЦИ ОТ СУ „НИКОЛАЙ КАТРАНОВ“ ПОЛУЧИХА СВИДЕТЕЛСТВА ЗА ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ
Медиа:

На официална церемония днес, в присъствието на учители и родители, седмокласниците на СУ „Николай Катранов“ получиха своите свидетелства за основно образование. Директорът г-н Генади Иванов поздрави учениците и връчи лично документа на всеки един от тях.

Със специална изненада от училищното ръководство бяха зарадвани учениците с най-висок успех от випуска – те получиха за награда безплатна учебна екскурзия до Русе и Бяла, която ще се състои до края на настоящата седмица.

За поредна година СУ „Николай Катранов“ изпраща един успешен випуск седмокласници от 91 ученици, постигнали много високи резултати в учебната дейност и редица национални и международни олимпиади и състезания.

Повод за гордост за поредна година са и резултатите на катрановци от Националното външно оценяване след VII клас:

С най-висок резултат на НВО по български език и литература от 94,5 точки са Карина Минчева и Мирела Митева от VII „в“ клас, като Мирела е постигнала най-висок резултат от 90 точки и на изпита по математика. Над 40 ученици са постигнали над 70 точки на изпита по БЕЛ, а по математика над 50 точки имат повече от 30 ученици. На допълнителния изпит по английски език от изявилите желание да се явят 10 ученици, 8 са постигнали резултат от над 90 точки, като Далия Начева от VII „в“ клас е получила максималните 100 точки.

Отличните постижения на седмокласниците са резултат от добрата работа на учителите по български език и литература г-н Ангел Ангелов, г-жа Галя Рошелова и г-жа Маргарита Петрова, и математиците: г-н Йордан Димов, г-жа Милена Николаева и г-жа Татяна Велизарова.

Поздравления, скъпи ученици и учители! Гордеем се с вас!

Тази година СУ „Николай Катранов“ предлага прием в VIII клас в две профилирани паралелки: профил „Чужди езици“ с английски език и немски език, и профил „Природни науки“ с интензивно изучаване на английски език.

Успех и весела ваканция, прекрасни момичета и момчета! Бъдете смели и последвайте мечтите си!

 

По информация на СУ „Николай Катранов“