Тази година месецът на Кариерното ориентиране внесе в училище „Филип Сакалариевич“ много емоции и приятни изживявания.
Медиа:

Малки и големи ученици и учители искрено се забавляваха в изпълнението на предвидените дейности. Насладете им се!
През втората седмица от специалния месец децата имаха за задача да изработят “Моето родословно професионално дърво”. Децата, с помощта на своите родители и близки, изработиха интересни дървета, с които запознаха съучениците си кои професии се упражняват в техните семейства и разказаха в какво се изразяват те. Приложните техники и материали бяха по избор, а настроението – неизбежно.

Ученици от ОУ „Филип Сакелариевич“ гр. Свищов проведоха интервю с избрана от тях личност във връзка с месеца на кариерното ориентиране „Мисля за моето бъдеще“. Учениците предварително събраха информация за Г-н Гюрсел Реджебов, завършил основното си образование в нашето училище, и съставиха въпросите, които му бяха зададени. За децата професията на войник и водолаз-разузнавач беше много вълнуваща и те с интерес слушаха своя събеседник.

Една от предвидените дейности беше любимото на децата – рисуване. На всеки един участвал едно беше дадена възможност да изобрази професията, която смята за най-интересна и с която иска да бъде полезен на света един ден. Представяме Ви някои от най-интересните.

Консултанти от ЦПЛР – ОДК Велико Търново любезно предоставиха материали, свързани с темите, предвидени в месеца на Кариерното ориентиране. Те имаха за цел да запознаят децата от прогимназиален етап с професии и специалности, съобразени с техните потребности и интереси. Тази дейност беше в подкрепа на учениците и техните родители за кариерното им ориентиране и бъдещата професионална реализация.

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК:
itervyu-karierno-orientirane-korigirano„>itervyu-karierno-orientirane-korigirano