Академичната общност в Свищов подпомогна инициативата „Капачки за бъдеще”
Медиа:

Студенти, преподаватели и служители от Стопанска академия „Димитър А. Ценов” участваха в акция за събиране на пластмасови капачки, която е част от инициативата „Капачки за бъдеще”. По инициатива на Студентски съвет, академичната общност в Свищов се включи в проведената на 20 юни 2020 г. кампания във Велико Търново за събиране на пластмасовите изделия. На специално обособения пункт в старата столица, представители на Студентски съвет предадоха близо 55 кг. капачки. Пластмасовите изделия са събирани от свищовските студенти преди обявяване на епидемичната обстановка в страната, а в рамките на кампанията много преподаватели и служители донесоха събирани в офисите и в домовете им капачки. „Доброто обединява и ние го показахме за пореден път” – коментира ВрИД председателят на Студентски съвет при Стопанската академия – Жанета Ангелова. Тя благодари на академичното ръководство, на своите колеги и на всички участници в кампанията за бързата реакция при събирането, подготовката и транспортирането на капачките от Свищов до пункта във Велико Търново.

За направеното дарение Студентски съвет при СА „Д. А. Ценов” получи благодарствена грамота, която ще бъде поставена в офиса им сред другите признания и награди. Членовете на Студентски съвет апелираха към академичната общност да продължава да подпомага популярната дарителска кампания.
Масовото събиране на пластмасови капачки, което стартира през 2017 г. в помощ на недоносени деца, вече е осигурило кувьози в 22 болници в страната. По информация от организаторите на кампанията, за закупуването на един кувьоз са необходими поне 16 тона пластмасови капачки, а идеята е след кувьозите да бъдат събирани средства и за друга медицинска техника. Инициативата „Капачки за бъдеще” ще продължи със събиране и на пластмасови бутилки.

Източник: СА „Д. А. Ценов”