Български екип разработи образователна мобилна игра за деца

Български екип разработи образователна мобилна игра за деца, чието действие се развива в Космоса. Образователното съдържание на SPACE PATROL е създадено в партньорство с доц. Камен Козарев от Института по астрономия с Националната астрономическа обсерватория на БАН. Играта няма комерсиална цел, като създаването ѝ е финансирано изцяло от фондация „Лъчезар Цоцорков“.
SPACE PATROL се играе от отбор от двама души, които минавайки през различни предизвикателства, научават интересни факти за Космоса и развиват меките си умения (soft skills) – критично мислене, работа в екип, креативност и лидерство.

В разработването на играта бяха привлечени учениците от 4 и 5 клас от училище ОУ “Александър Георгиев-Коджакафалията” в Бургас.

„Още през лятото на изминалата година екипът ни започна работа по подготовка на подобен проект. Идеята ни беше да поставим в центъра Космоса като тематика, защото той е нещо изключително привлекателно за децата, тъй като ние сме основно училище. Това им дава възможност през фантазното, през наукообразното да влязат в различни роли в класната стая“, каза в предаването Михаил Ненов, директор на ОУ “Александър Георгиев-Коджакафалията” в Бургас.

Източник: БНР