БИБЛИОТЕКАРИТЕ ОТ ГРАДСКАТА БИБЛИОТЕКА ГОСТУВАХА В СУ „НИКОЛАЙ КАТРАНОВ“
Медиа:

Във връзка със седмицата на четенето учениците от III „в“ клас на СУ „Николай Катранов“ проведоха интересен час по извънкласно четене като специален гост бе госпожа Стефания Цанкова, а темата на урока беше „Приказен час“.

Съвременните ученици прекарват много време пред телефоните и много често забравят за четенето на книги. Досегът с книгите, подаряват на малките читатели възможност да общуват с душата на своя автор, докато се обогатяват и развиват своя вътрешен свят… Ето защо книжните събития са изключително важни за малките ученици.

Както знаете, всяка книга започва с писател. Неговата фантазия ни кара да се усмихваме, да мечтаем, да разсъждаваме, да мислим. Много е хубаво, когато има възможност да се срещнеш с писател, да опознаеш човек, който знае как да съживи своите мисли и мечти. Особено интересни са творческите срещи за децата, а когато писателят е роден в твоя град, срещата става още по-интересна и запомняща се.

Госпожа Цанкова разказа на децата чудни истории, свързани с нейния творчески път, а учениците от 3-в клас прочетоха свои приказки, стихове и разкази.

Нека продължаваме заедно да откриваме чудния свят на книгите!

 

По информация на Петя Попова, класен ръководител на III „в“ клас, СУ „Николай Катранов“

 

Искате ли да споделите Вашето мнение по тази новина? Пишете ни на obrazovanie@svishtov.bg  или коментирайте на страницата ни във Facebook