БИНАРЕН УРОК В СПГ „АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ“ – МОДА И АНГЛИЙСКИ
Медиа:

На 01.03.2022година в СПГ „Алеко Константинов“ бе проведен бинарен урок с учениците от XIIA клас, професия „Моделиер – технолог на облекло, по чужд език по професията-английски  и технология на облеклото. Урокът обобщаваше изученото до момента по двата предмета, акцент бе използването на терминологична лексика в сферата на дамската модата, кройка и детайли на роклята в различните исторически периоди. Целта на занятието беше развиване на практическите умения на учениците за описание на материали, детайли, типове рокли и технологията за тяхната  изработка на роден и чужд език.

Усвоените теоретични и практически знания по технология на облеклото учениците използваха за изработването на презентации на изучавания чужд език. Те представиха различни модели рокли характерни за Египет, Византия, Римската империя, Средновековието  и Ренесанса та чак до малката черна рокля на Коко Шанел. Изработените презентации учениците ще използват като помощна литература за своите дипломни проекти.

Двамата преподаватели бяха удовлетворени от работата на бъдещите моделиери, за които модата е призвание, естетика и вкус.

 

По информация на СПГ „Алеко Константинов“

 

Искате ли да споделите Вашето мнение по тази новина? Пишете ни на obrazovanie@svishtov.bg  или коментирайте на страницата ни във Facebook