Благонравие в училищата

„Благонравие е една много хубава дума и означава добър характер“, каза пред БНР Ана Господинова, автор на учебници по Благонравие.

Вече в училищата се работи по учебниците от 1-ви до 3-ти клас, които са одобрени от Министерството на образованието, а в подготовка е и учебникът за 4-ти клас, който се оценява в момента от експертите на МОН.

Господинова изрази надежда в началото на следващата учебна година да е готов пълният комплект, който включва учебник, учебна тетрадка и книга за учителя.

„Възпитаваме децата в ценности – мъдрост, достойнство, милосърдие, любов“, сподели авторката.

Всички деца от класа на Дафина Йовчева, учителка в 60-о училище в София, са пожелали да изучават предмета Религия и благонравие:

„Учениците споделят, че това е най-интересният предмет в училище, а родителите са изключително радостни и впечатлени от това, че децата им изучават такива теми – за уважение към родителите, почит към предците, състрадание. Казват, че започва да им се променя речникът и в него се появяват думички като милост и състрадание. Децата са разказали, че знаят как да играят с деца в инвалидни колички. Всичко това ме кара да бъда един щастлив учител с тези прекрасни деца“.

Източник: БНР