Близо 90 седмокласници участваха в традиционното математическо състезание в памет на Виктор Маринов
Медиа:

На 3 май 2019 година в СУ „Николай Катранов“ се състоя 15-то национално математическо състезание в памет на Виктор Николаев Маринов и всички деца, трагично загинали на 4 април 2004 г. в река Лим.
Състезанието е включено в календара на Съюза на математиците в България. В него участват ученици от 7 клас, като задачите са във формата на националното външно оценяване по математика, а времето определено за работа – 150 минути.
В подготовката на тестовите задачи тази година участваха експерти от Регионалното управление на образованието във Велико Търново.
В състезанието се включиха общо 87 седмокласници, от СУ „Николай Катранов“, СУ „Димитър Благоев” и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – село Овча могила.
Всяка година семейството на Виктор, което сега живее в САЩ, осигурява предметни награди и почерпка за участниците в математическата надпреварата.
Състезанието започна с послание на майката Мариана Николаева към участниците и презентация за Виктор, в която съученици и учители споделят свои спомени за него.
 

По информация на СУ „Николай Катранов“ – гр. Свищов