„Буквите оживяват“, част от кампанията, организирана от РУО Велико Търново

Всички училища от област Велико Търново взеха участие в кампанията „Май – месец на образованието, културата и духовността“, организирана от Регионално управление на образованието. Многобройните училищни инициативи превърнаха всеки един от дните на май в своеобразен празник.
Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост бе тържествено отбелязан с празнични рецитали и уроци в 42 училища от областта. Четири от тях, носещи името на светите братя Кирил и Методий, отправиха своите празнични послания с пожелания за вяра и бъдещи успехи. С празник, посветен на буквите, приключи началното ограмотяване за първокласниците от 12 училища. В умения за краснопис се конкурираха възпитаниците на 6 учебни заведения.

Сред участниците в инициативата „Буквите оживяват“ се включиха и учениците от СУ „Цветан Радославов“, гр Свищов и учениците от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, с. Морава. Децата от начален и прогимназиален етап изработиха стилиризирани рисунки на букви и спомогнаха буквите да оживеят.

https://padlet.com/v_vitov/k4xf7m7p4ibtbfat

Регионално управление на образованието – Велико Търново благодари на всички, които се включиха в кампанията „Май – месец на образованието, културата и духовността“ – сцена на безкрайното детско въображение, желанието за творческа изява и безрезервната подкрепа на учители и родители!