Честит 24 май!

УВАЖАЕМИ ДЕЙЦИ НА ПРОСВЕТАТА,ИЗКУСТВАТА И КУЛТУРАТА,
УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,
СКЪПИ УЧЕНИЦИ,

Поздравявам Ви с Деня на българската просвета и култура, и на славянската писменост!

Независимо от необичайната обстановка, заради която празникът няма да бъде същия, искрата на празничното настроение трябва да гори в нас и винаги да носим в сърцата си дни като 24 май. Пред свободата на будния български дух не издържаха дори оковите на многовековното подтисничество, затова сме длъжни да устоим на днешните предизвикателства и да съхраним жаждата за знания, порива за творчество и любовта към всичко родно.

Уважаеми учители и културни дейци,
Благодаря Ви за цялото усърдие, търпение и любов, които влагате в своята работа! Поздравявам Ви за успешното въвеждане на дистанционната форма на обучение и за всички Ваши новаторски решения! Пожелавам Ви много здраве, сили и вяра, за да продължите благородното си дело, в името на българското образование и изкуство!

Скъпи ученици и Вие зрелостници,
Поздравявам Ви за проявената дисциплина в извънредната форма на обучение и за всички други успехи, които завоювате, и които ни карат да се гордеем с Вас!
Пожелавам Ви да бъдете трудолюбиви в уроците и безгрижни в забавленията! Пожелавам на онези от Вас, които се дипломират да го направят успешно, а след това да изберат желаното професионално развитие! Ако има такива, които се колебаят – незабравяйте, че винаги може да изберете нашия университет – Стопанска академия „Димитър А. Ценов“. Но където и да Ви отведат мечтите, не преставайте да се учите, защото знанията винаги ще Ви помагат да ги сбъдвате.

Въпреки извънредната ситуация, нека си пожелаем здраве и успешно приключване на учебната година и на всяко творческо начинание!

Честит празник!

ГЕНЧО ГЕНЧЕВ
Кмет на община Свищов