ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН!
Медиа:

15 септември  – ден, свързван  с радостни вълнения, усещане за ново начало, затрогващи първокласници, много цветя, родителски и учителски очаквания.  Ден, в който всички ние, попивайки духа на този празник, споделяме  емоции и надежди.

Тържественото откриване на новата учебна 2022/2023 година  във всички  училища и детски градини в общината се проведе спокойно и на открито.

Поздравителни адреси и кошници с цветя от името на д-р Генчо Генчев, кмет на Община Свищов  се връчиха на директорите на всички училища и детски градини.  И тази година традицията бе спазена, Община Свищов осигури индивидуален подарък за всеки първокласник.

По време на празничната програма във всяко едно училище  учениците,  учителите и родителите  бяха поздравени лично от кмет, зам. кметовете и представители на общинското ръководство, от зам. ректори на СА  „Д. А. Ценов“.

През новата учебна година в осемте общински училища и двете професионални гимназии ще се обучават 2504 ученици, а 205 първокласници влязоха за първи път в класните си стаи.

 

За да се потопите в празничната атмосфера, разгледайте галериите на

ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Морава

ОУ „Христо Ботев“  с. Ореш

ОУ „Филип Сакелариевич“

СУ „Цветан Радославов“

СУ „Димитър Благоев“

СУ „Николай Катранов“

ПДТГ „Димитър Хадживасилев“

СПГ „Алеко Константинов“

 

Темата е в процес на обновяване