Четвъртокласник от СУ „Николай Катранов“ с награда от национален литературен конкурс

Кристиян Петков от IV „в“ клас на СУ „Николай Катранов“ завоюва ТРЕТО МЯСТО в Тринадесетия национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски”- Русе 2020. Наградата е в раздел “Литературно творчество” – „Проза“, в първа възрастова група, където авторите са писали върху темата „Спечелихме един приятел, а това не е малко“.

Кристиян написва разказ за ученика Томи и неговия сърдит телефон, който иска пълното внимание на своя притежател. Историята е актуална и поучителна, и завършва с осъзнаването от страна и на двамата приятели, че дружбата и забавленията им заедно трябва да са премерени и да не пречат на уроците.

Разказчето на Кристиян се появява на бял свят първоначално като изпълнение на домашна работа, зададена от неговата учителка г-жа Стефка Николаева. Тя много харесала творбата и заедно с неговите родители решили да изпратят съчинението в литературния конкурс, където било подобаващо оценено и от журито, с председател Нели Пигулева, поетеса и редактор във вестник „Утро”.

В Тринадесетия национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски” са участвали 254 млади автори от цялата страна с 305 творби и 9 журналистически екипа.

Церемонията за награждаването на отличените участници ще бъде уточнена допълнително, предвид динамичното развитие на ситуацията с COVID-19.

На снимката: Кристиян Петков със своите учителки г-жа Стефка Николаева и г-жа Евгения Георгиева.