Д-Р  ГЕНЧО ГЕНЧЕВ ГОСТУВА НА ВТОРОКЛАСНИЦИ ОТ СУ „ДИМИТЪР БЛАГОЕВ
Медиа:
Днес гости на 2-ри „в“ клас (кл.р-л Лена Ганева и учител ЦОУД Валентина Русанова) бяха д-р Генчо Генчев – кмет на община Свищов и г-жа Геновева Танчовска – секретар на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови“. Инициативата е под надслов „Известни личности четат на деца“ и е част от маратона на четенето.
Тя е част от сборника „23 български приказки с поука“, който той подари на класа, заедно с още 3 книжки и глобус. Д-р  Генчев им пожела да обиколят поне половината от местата, които виждат на глобуса и които искат да посетят. Второкласниците бяха изключително щастливи и благодарни.
Г-жа Танчовска от своя страна прочете приказката „Котенцето, Пеперудко и песничките“ от книжката „7 дни чудесни“ на автора Анелия Янковска – Сенгалевич, която е печелила поетичния конкурс „Свищовски лозници“ през 2019 година. Посланието на приказката беше чудесно и децата останаха очаровани. Последва дискусия за важността на книжките в ежедневието на всеки човек, полезността от тях и за безценните уроци, които дават. Сърдечни благодарности на д-р Генчо Генчев и г-жа Геновева Танчовска, че уважиха поканата ни и вдъхновиха нашите ученици да четат повече, да обичат, да бъдат добри и да уважават!

 

По информация на СУ „Димитър Благоев“
Искате ли да споделите Вашето мнение по тази новина? Пишете ни на obrazovanie@svishtov.bg  или коментирайте на страницата ни във Facebook