ДЕЦАТА ОТ ДГ „ЧИПОЛИНО” УЧАСТВАТ В ОБЩИНСКАТА ИНИЦИАТИВА ЗА РАЗДЕЛНО СЪБИРАНЕ НА ОТПАДЪЦИТЕ
Медиа:

Във връзка с програмата на Община Свищов за разделно събиране, съхранение и предаване на отпадъци от опаковки и отпадъчни материали от хартия и картон, пластмаси и стъкло в сградата на Детска градина „Чиполино“ бяха  разположени цветни кошове за разделно събиране на отпадъци от децата. С голям интерес малчуганите се запознаха с историята на три момиченца, всяко от които си има кошче за специални отпадъци.

Учителите от детското заведение увлекателно разкриха какво всъщност е рециклирането. За да могат да бъдат усвоени всички материали, отпадъците, в които се съдържат стъкло, хартия или пластмаса, трябва да бъдат изхвърляни разделно. Ентусиазирани, децата почистиха детските площадки и разбраха  как от непотребни отпадъци, преминали през малките детски ръчички, те могат да се превърнат в красиви играчки и нови предмети.

През тези дни всички научиха полезни неща за рециклирането на отпадъци и как може да  намалим замърсяването на въздуха, да спасим горите, реките, моретата и техните обитатели.

Целта на проведените мероприятия бе децата да се запознаят с цветните контейнери за разделно събиране ная отпадъци, да ги използват по предназначение и заедно с това да се научат да опазват природата.

 

По информация на ДГ „Чиполино“