ДЕЦАТА ОТ  ГРУПА „ЛЪВЧЕТА“,  ДГ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“  УЧАСТВАХА В ПЕДАГОГИЧЕСКА СИТУАЦИЯ НА ТЕМА „ОТ РАКЛАТА НА БАБА-ПЪСТРИ ШЕВИЦИ“
Медиа:

В Четвърта група „Лъвчета“ открита практика пред колеги изнесе г-жа Ася Любенова. Темата на обучаващата ситуация по образователно направление „Изобразително изкуство“, по която децата показаха много знания и умения е „От раклата на баба – пъстри шевици”.

Г-жа Любенова постави децата в различни игрови ситуации, от раклата на баба бяха извадени различни предмети, които им помогнаха да разговарят за красотата и богатството на българските народни носии и шевици. Откриваха основни символи в цветовете и декоративните елементи на българската шевица. Показаха умения при изграждане на декоративна композиция (рисуване в мрежа), редене на пъзели свързани с темата на ситуацията и изпълнение на народен танц – „Сворнато хоро“.

За отлично справяне със задачите децата бяха наградени с гривнички с червен конец и шевица за здраве.

Гост на ситуацията бе г-жа Румяна Кузева – началник отдел „Образование“ в Община Свищов, която от името на Община Свищов, подари на бъдещите първокласници забавни игри и коледни стикери. Откритата практика е включена в плана на тематичната проверка за 2021 г.

Народен танц „Сворнато хоро“