Детска градина „Чиполино“ с участие по Програма  „Нестле за по-здрави деца“
Медиа:

„Нестле за по-здрави деца“ е образователна програма, която има за цел да насърчи балансираното хранене и активния начин на живот при децата на възраст между 3 и 12 години. Програмата се осъществява с подкрепата на Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта и Министерство на здравеопазването, редица национални експерти по хранене и спорт и неправителствени организации.

През 2018 година Програмата разширява своя обхват и влиза в учебните заведения в цялата страна, за да подобри хранителните и двигателните навици на българските деца.

Нестле България, съвместно с партньорите на Програмата „Нестле за по-здрави деца“, продължават да следват ангажимента за подобряване на хранителните навици и насърчаване на активния начин на живот.

По този повод Детска градина „Чиполино“ взе участие в „Международния ден на готвача“ проведен на 21.10.2019г. в гр.София. Едни от най – популярните готвачи представиха пред деца от цялата страна полезно, лесно и забавно приготвяне на домашна храна.

Защото за всички нас е важно децата ни да растат здрави и щастливи.

 

 

 

По информация на ДГ „Чиполино“ – гр. Свищов