ДГ „Слънчо“ в Свищов отпразнува 60-годишен юбилей
Медиа:

В препълнения салон на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ деца, учители, родители и гости отпразнуваха по вълнуващ начин 60-годишнината на детска градина „Слънчо“. Специални гости на празника бяха: Екатерина Миновска – гл. експерт „Предучилищно образование“ при РУО – В. Търново, Анелия Димитрова – зам.-кмет на община Свищов, председателят на ОбС – Свищов д-р Кристиян Кирилов, директорът на дирекция „Култура и културно наследство“ Росен Маринов и началник отдел „Образование“ Румяна Кузева.
От името на началника на РУО – В. Търново инж. Розалия Личева и от свое име г-жа Миновска поздрави ръководството, персонала и децата от детското заведение, като подчерта, че са достойни последователи на основателя на първата детската градина в България – Никола Живков. Тя се обърна и към родителите, изразявайки радостта си от новите възможности, които им се предоставят, а именно съвместно с възпитателите да участват активно в процеса на предучилищно образование на своите деца.
Заместник-кметът Анелия Димитрова също отправи от свое име и от името на кмета на Свищов Генчо Генчев най-искрени поздравления и благопожелания по повод честването на 60-годишнината от създаването на детска градина „Слънчо“, която тя определи като „символ на качественото образование в Свищов и една добра традиция“. Г-жа Димитрова зарадва малчуганите, като сподели, че Общината е подготвила подаръци за тях, а в края на тържеството всички бяха изненадани с красива празнична торта, осигурена от община Свищов.
Директорката на детското учебно заведение Цветана Трифонова в прочувствено слово проследи историческото развитие на градината през всичките 60 години, като подчерта влиянието на директорите преди нея. Тя сърдечно благодари на екипа, с който работи сега и на колегите си, с които е работила през годините. Г-жа Трифонова отправи благодарности и към благодетелите, които са подпомогнали реализирането на тържественото честване на 60-годишния юбилей, като не пропусна и община Свищов, подчертавайки системната подкрепа и усилията на ръководството за обновяване на материалната база.
Празникът продължи с пъстри песни и танци, които бяха изпълнени с много настроение от децата на ДГ „Слънчо“.