Дистанционно обучение на учениците за три седмици може да овладее пандемията

Присъствената форма в училищата първо трябва да се възстанови за най-малките, съветва образователният експерт Петър Велков
Въвеждането на дистанционната форма на обучение за три седмици за всички ученици е ключово за овладяване на пандемията, заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria образователният експерт Петър Велков.
По думите му при напредък в овладяване на пандемията, след три седмици приоритетно трябва да отвори образователният сектор, като присъствената форма трябва първо да се възстанови за най-малките.

Петър Велков подчерта, че до момента образователната система е загубила деветима учители заради коронавируса.

„Епидемиолози вече доказаха, че след отваряне на училищата в рамките на 28 дни заболеваемостта скача рязко“ – така отговори образователният експерт на въпрос дали училищната среда е опасна.

„Ние се хвалим че имаме едни от най-либералните мерки в образователната система, но на фона на слабото тестване броят на заразените бързо се повишава. Училищата увеличават риска за всички други. Единственият шанс да работи добре образователната система е ниски нива на заразени“, посочи Петър Велков.

Той призова всеки, който може, да подкрепи дарителския фонд за децата на лекари и учители, загубили битката с COVID-19. Повече информация за инициативата може да намерите тук.

По информация на:
Инвестор.БГИнвестор.БГИнвестор.БГИнвестор.БГ BLOOMBERG TV BULGARIA