Отбелязваме 158 години от рождението на Цветан Радославов и 40 години от създаването на единственото училище, носещо неговото име

Честит празник, скъпи учители, ученици, родители, приятели! Днес отбелязваме 158 години от рождението на автора на националния химн Цветан Радославов и 40 години от създаването на единственото училище, носещо неговото име.
За втора поредна година празникът протече в онлайн среда, но вече доказахме, че се справяме отлично с ученето и забавлението от разстояние. Поздрави към всички отправи директорът на училището г-жа Мариана Маркова. А децата ни поздравиха с виртуална програма.
Историята на училището е белязана от родолюбивото дело на скромния учител и будител Цветан Радославов и бе разказана от ученик на училището. Виртуална разходка бе направена и в музея на Цветан Радославов. Рецитал „Радославовци“, вдъхновени от словото на своя Патрон и неговата безкрайна любов и преклонение пред Родината. А най- малките „Радославовчета“ изпълниха рецитал „Мила Родино“.
Виртуална изложба от рисунки бе представена от талантливите деца. Третокласничката Елина Тодорова , завоювала второ място в литературния конкурс НЛРС ни прочете текст от съчинението „Съюз на ловците и риболовците в България“. В кратко клипче бяха припомнени спортните успехи на възпитаниците на СУ „Цветан Радославов“, постигнали призови места в различни спортове и дисциплини, тъй като „Духът укрепва чрез спорта“.
Кметът на Свищов д-р Генчо Генчев изпрати поздравителен адрес в знак на уважение към делото на Цветан Радославов и неговите последовател, поздрави всички преподаватели, деца, ръководство.

Бъдете здрави,бъдете добри,
бъдете успешни и обединени!
И нека родината ни се превърне
в мечтания „земен рай“!