ДОБРИ ДЕЛА СА НУЖНИ ВСЕКИ ДЕН!
Медиа:

По повод Световния ден на Доброто – 13 ноември, учениците от 8в клас от СПГ „Алеко Константинов“с класен ръководител Антония Цветкова отправиха послание към всички ученици, учители и родители, че трябва да сме добри през всеки един ден от годината, че доброто е това, от което всеки има нужда, и че няма по-щастлив човек от този, който върши добро заради самото добро!

Децата изработиха „Поща за добрини“, в която ще поставят листчета с извършени добри дела през седмицата, като ще трябва да опишат постъпката и разбира се този, който я е извършил. Идеята на класния ръководител е учениците да станат по-чувствителни към поведението и постъпките както на другите, така и към своите собствени. Разбира се условието, което г-жа Цветкова постави на децата е добрините да не са самоцел, а да идват наистина от сърцето и да правят другите щастливи. Накрая на седмицата учениците ще се запознават със съдържанието на кутията. Идеята е, че доброто ще предизвика добро. Извършителите на добри дела ще бъдат поощрявани. Днес бяха получени първите поощрителни ваучери от отличили се с добрите си постъпки ученици, това от своя страна мотивира останалите – един обеща да е по-добър към съучениците си, друг  да повиши успеха си и още много желания. Доброто е заразно! Ваучерите ще носят освен поощрение и някои привилегии – една седмица на чин с приятел, писмо до родител и една домашна работа по-малко!

Доброто ни прави щастливи, а щастието трябва да бъде споделено. Затова децата поставиха още една кутия в класната стая – „Кутия на щастието“. Тук те ще споделят своите моменти на щастие, което ще ги накара да се радват на чуждото щастие и най-важното да осъзнават своето, да го осмислят и да го търсят – в усмивката на приятел, в разходка със семейството, игрите сред природата и в още много други наглед съвсем обикновени неща!

Поздравления за осмокласниците и г-жа Цветкова! Нека тяхната идея зарази и вас и да сме добри всеки ден, всеки час, всяка минута!

 

 

 

По информация на г-жа Галя Недялкова – училищен психолог в СПГ „Алеко Константинов“