ДРЕВНИ ФИЛОСОФИ С ФЕЙСБУК ПРОФИЛ В УЧИЛИЩЕ
Медиа:

Как би изглеждал един Фейсбук профил на философ, ако социалната мрежа съществуваше в Древността, или Просвещението? Какви статуси биха публикували Сократ, Епикур и Диоген? В какви фен групи биха се включили Ницше, Волтер и Монтескьо? Каква музика биха споделяли и какви ли разгорещени спорове щяха да се вихрят под техните публикации? Кои исторически личности биха влезли в приятелските им листи?

На тези въпроси опитаха да си отговорят учениците от девети и десети клас в СУ „Николай Катранов“, разработвайки въображаеми Фейсбук профили на философи по избор, под ръководството на учителката си г-жа Милена Димитрова.

Условието на задачата бе учениците да се придържат максимално към историческата действителност и фактите, свързани с философите, с техните идеи, произведения и дори личен живот.

Проектите бяха представени пред старши експерта по обществени науки, гражданско образование и религия в РУО – Велико Търново д-р Боянка Димитрова. Тя наблюдава с интерес презентирането на профилите и поздрави учениците и преподавателя за оригиналната идея и блестящото й изпълнение, като допълни, че няма търпение да научи тяхната следваща провокация.

 

По информация на СУ „Николай Катранов“

 

Искате ли да споделите Вашето мнение по тази новина? Пишете ни на obrazovanie@svishtov.bg  или коментирайте на страницата ни във Facebook