„Еразъм дни“ 2021 в СУ „Николай Катранов“
Медиа:

На 14 и 15 октомври 2021 година СУ „Николай Катранов“ се включи в инициативата „Еразъм дни“ (Erasmus Days), която цели да отбележи огромното положително въздействие на Програма „Еразъм+“.

Целта на събитието е да представи европейските ценности, ползите от образователната мобилност, положителното въздействие на проектните резултати и значението на Програма „Еразъм+“ в рамките на няколко предварително определени дни, така че да бъдат видни и достъпни за гражданите, бизнеса, медиите и отговорните за формирането на политиките в сферата.

Поради извънредните обстоятелства, през миналата и настоящата година бе насърчено провеждането на виртуални събития и изложби.

Ученици от 6 а клас, с класен ръководител г-жа Елена Илиева, направиха изложба с рисунки. Рисунките показват виждането за Програмата през детските очи.

Интересен час, свързващ темите по човекът и обществото и знанията по компютърно моделиране, бе проведен с третокласниците от 3 в клас, с класен ръководител г-жа Петя Попова. Децата участваха в две интерактивни игри. Едната игра, създадена с платформата Kahoot.it на тема „Познавам ли Европа“. а втората – с платформата Genial.ly, относно медийната грамотност и познанията за интернет. Така малчуганите научиха интересни неща за Европа и за това как е редно да се държат в мрежата.

 

инж. Йорданка Илиева

Старши учител по информатиа и информационни технологии

СУ „Николай Катранов“ – гр. Свищов