Фонд #За децата на герои, медици и учители, загинали в битката с Covid-19 Проект #Задоброто

Всеки, който иска да подкрепи благородната инициатива на Фондация „За доброто“ за създаване на Фонд за децата на герои, може да го направи в подкрепа за децата на медици и учители, починали от COVID 19. Целта на инициативата е да осигури ресурс за персонална месечна стипендия от 500 лв. на всяко непълнолетно дете до навършването на 18 години. Хората, които бяха най-отпред и загубиха живота си, докато изпълняваха мисията да ни лекуват и да будят сърцата и умовете на децата ни. Те оставиха деца. Тях най-силно са обичали и за тях са се тревожили в последните си часове. На нас оставиха децата си.

За кампанията:

Има времена на големи изпитания за всеки от нас и за всички като общество. Времена, в които повече от всякога трябва да сме хора и да бъдем заедно, за да преминем през изпитанията ако не леко, то поне запазили най-важното от себе си – човечността.

За съжаление, от март досега Ковид-19 пандемията не затихна, а стана по-силна. В началото на кризата ние, #Задоброто, направихме всичко по силите си да помогнем на медиците. Преди кризата наш приоритет винаги са били децата и тяхното здраве. Не сме спрели да мислим как да сме полезни в този повече от непредвидим период, който изправя държавата ни пред огромна здравна криза.

Не беше лесно да вземем решението, към което искаме да ви приобщим днес. Защото ще ни е трудно да преминем през толкова много болка. Болката на децата, загубили родителите си в битката с Ковид-19 – медици и учители. Тези, които бяха смели и се бориха, спасяваха животи, палиха искрата, горяха и изгоряха в работата си. Те винаги ще светят. Трябва да ги помним. Всеки. Всички.

Хората, който бяха най-отпред и загубиха живота си, докато изпълняваха мисията да ни лекуват и да будят сърцата и умовете на децата ни. Те оставиха деца. Тях най-силно са обичали и за тях са се тревожили в последните си часове. На нас оставиха децата си.

Днес ние искаме да им кажем: Ние ще бъдем до децата ви. Грижата за тях ще е благодарността ни към вас.

ЦЕЛТА:

Целта на кампанията е да съберем първоначална сума в размер на 150 000 лева. От тях децата ще получават стипендия от 500 лв. месечно. Критериите за отпускане на стипендия ще бъдат публикувани на сайта, на фейсбук страницата и във фейсбук групата на Проект #Задоброто, в медиите.

Фондът ще бъде управляван от Обществен съвет. Той ще приема документите, ще отпуска стипендиите, ще проследява как се използват парите, ще се отчита пред дарителите.

Започваме тази кампания заедно с Фондация BCause, учителя Петър Велков и с подкрепата на организациите „Гората.бг“, „Капачки за бъдеще“, „На първа линия“, на доброволци и дарители. Техни представители ще бъдат част от Обществения съвет.

Средствата за стипендиите на децата ще се набавят с дарителска кампания. Досега в нея са се включили над 10 хил. доброволци и дарители– частни лица, български и чуждестранни търговски дружества, дипломатически мисии. Условия за включване на децата в инициативата са:
 Да не са навършили 18 г.;
 Доходът на другия родител/ настойник до не надхвърля средната брутна заплата за страната по данни на НСИ за последното тримесечие.
 Детето да не получава стипендия от друг фонд/организация в размер над 500 лв., с изключение на отпуснатите от държавата (вкл. общини и училища) финансови средства.
Стипендиите се отпускат по решение на обществен съвет и се публикуват на страницата на фонда. Те са обвързани само с пандемията COVID 19. Всяка година фондът прави отчет за постъпилите средства и отпуснатите стипендии.

Колеги, приятели и близки, разкажете ни за загиналите медици и учители. За да споделим болката и за да ги помним. Така те ще продължават живеят и да ни вдъхват сили във времето на изпитания. Време на истински Герои. 

 

1. Изпрати SMS на 17 777

Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.

2.Дари онлайн още сега!

С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.

3.Банков превод

Направете дарение по посочената банкова сметка:

  • Получател: Сдружение Български дарителски форум
  • Банка: Обединена Българска Банка
  • IBAN: BG06 UBBS80 0210 2607 2940
  • BIC UBBSBGSF
  • Основание на превода:Дарение за DMS GEROI

Източник: dmsbg