ФОРУМ, НАСОЧЕН КЪМ ПРОМОТИРАНЕ НА ОБРАЗОВАТЕЛНИТЕ ИНСТИТУЦИИ СЕ ПРОВЕДЕ ДНЕС В СВИЩОВ
Медиа:

Днес  се проведе организираната от Община Свищов съвместно с отдел „Образование“ и със съдействието на всички училища от нашата община, „Панорама на образованието – Свищов 2023“, която осигури на седмокласниците и техните родители  актуална информация  за широкия спектър от възможности за обучение след седми клас в образователните институции на територията на община Свищов.

Гости на събитието бяха  кметът д-р Генчо Генчев, д-р Анелия Димитрова – заместник кмет, г-жа Десислава Сърбова – старши експерт по организация на средното образование към Регионално управление на образованието – Велико Търново, г-н Росен Маринов – директор на дирекция “Култура и културно наследство“ и началника на отдел „Образование“ г-жа Румяна Кузева.

Приветствие към присъстващите седмокласници отправи  д-р Анелия Димитрова-зам. кмет, която подчерта, че  кандидатстването след седми клас е много отговорен и важен процес за всички участници в него- ученици, родители и учители и обърна внимание върху държавния план- прием, който за училищата на територията на Общината за учебната 2023/2024 година  включва богата гама от  специалности и е съобразен със законовите изисквания, новостите и насоките на Министерство на образованието и науката.

Кратки изложения за предлаганите профили и професии, които са включени в държавния план прием за учебната 2023/2024 година представиха  г-жа Цветанка Кирова-директор на СУ „Д. Благоев“, г-жа Христина Борисова-зам. директор на СУ „Н. Катранов“, г-жа Мариана Маркова – директор на СУ „Цв. Радославов“, г-жа Лиляна Димитрова-директор на ПДТГ „Д. Хадживасилев“ и г-жа Веска Николова-директор на СПГ „А. Константинов“.

Бурни овации последваха майсторските изпълнения на Александър Киров, победител в множество конкурси за млади китаристи.

В края на официалната част на  събитието, седмокласниците бяха поканени да посетят информационните щандове на всички училища, на които, от първо лице, да получат необходимата им информация за предлаганите специалности.

 

Галерия

 

Искате ли да споделите Вашето мнение по тази новина? Пишете ни на obrazovanie@svishtov.bg  или коментирайте на страницата ни във Facebook