Художникът Пламен Терзиев представи своята юбилейна изложба „Живопис“ в гр. Свищов
Медиа:

Експозицията ще остане в Художествена галерия „Николай Павлович“ през следващите две седмици и ще бъде на разположение на всички желаещи да я разгледат.

На 3-ти септември в Художествена галерия „Николай Павлович“, град Свищов бе открита юбилейната изложба „Живопис“ на художника Пламен Терзиев. По случай своята 60-годишнина свищовският художник представи експозиция, съдържаща 35 негови творби, обхващащи няколко жанра – абстракция, пейзаж и тематична композиция, рисувани през различни периоди от живота му. В уводните си думи, главният уредник на галерията Пламен Симеонов подчерта, че Пламен Терзиев е човек посветен на любовта към изкуството, към рисунката, към картината, към самата природа. Той проследи професионалния път на автора и подчерта, че юбилейната изложба представя голяма част от творчеството му, с което би могла да се нарече и ретроспективна.
Изложените живописни платна представляват основно природни пейзажи от Свищов, от Балкана и река Дунав, която е един от любимите сюжети на автора. По-голямата част от картините са изпълнени с маслени бои върху платно, а сред тях има представени и няколко пастела.
Това е петата самостоятелна изложба на Пламен Терзиев, който освен художник, е и преподавател по изобразително изкуство в свищовското СУ „Димитър Благоев“. На откриването той бе приветстван от Таня Ликова, главен експерт в дирекция “Култура и културно наследство“ към община Свищов и от директора на училището г-жа Цветанка Кирова. Двете дами го поздравиха за дългогодишния професионален и творчески път, като му пожелаха да предаде на своите ученици любовта към изкуството, която носи в сърцето си.
Експозицията ще остане в Художествена галерия „Николай Павлович“ през следващите две седмици и ще бъде на разположение на всички желаещи да я разгледат.