ИНТЕРЕСНИ АКТИВНОСТИ ПО ПОВОД ДЕНЯ НА Р. ДУНАВ. ВКЛЮЧЕТЕ СЕ!

Международния ден на р. Дунав, ще отпразнуваме в гр. Свищов с богата програма от активности, посветени на реката! Включете се във всички тях за най-пълноценно изживяване на този специален ден! Ще бъде уникално!

Програмата е:

10:00 – 16:00 ч. Децата и река Дунав – детски пленер. Рисунка на тема „Дунавски пейзажи“. Обучителни и спортни игри с деца. Разходка по хълмовете над с. Вардим с изглед към реката. Изграждане на мини езеро за водни кончета – естествен враг на комарите. Приготвяне на обяд: здравословна салата, картофи на жар, пълнозърнести пърленки с масло на каменна плоча.

Място за събиране на участниците: Площада срещу читалището в с. Вардим

Желаещите да участват трябва да се придвижат до с. Вардим. В 10:00 ч. на площада срещу читалището ще ги посрещне представител на Родителски кооператив „Тих бял Дунав“. Децата трябва да носят предпочитано средство за рисуване – водни бои, флумастери, пастели или др. Листи за рисуване са осигурени от организаторите.

17:00 – 18:00 ч. Грижа към реката – почистване района на мемориален парк „Паметниците“.

Място за събиране на участниците: Детската площадка на парк „Паметниците“

Организаторите осигуряват ръкавици за всеки участник и чували, в които да се събират отпадъците.

18:00 – 18:30 ч. Любопитно за Дунав – викторина, посветена на реката.

Място: Детската площадка на парк „Паметниците“

Подготвили сме няколко въпроса, свързани с река Дунав. Няма ограничения за участие във викторината. Всички са добре дошли.

18:45 – 19:30 ч. Разходка с каяк за малки и големи.

Място за събиране на участниците: Детската площадка на парк „Паметниците“

Опитайте това приключение. Ще поискате да повторите. Разходката е кратка (от порядъка на 10-15 минути), за да могат да се включат повече участници. Осигурени са спасителни жилетки. Не е нужно участниците да могат да плуват. Каяците са двуместни. Във всеки каяк има един опитен водач, който се грижи за сигурността на участника. Разходката е в близост до местността „Паметниците“.

19:30 – 20:30 ч. Състезание с двуместни каяци от „Паметниците“ до с. Вардим (за лица над 18 години).

Място за събиране на участниците: Детската площадка на парк „Паметниците“

Дистанцията е сравнително кратка. Осигурени са спасителни жилетки и съпътстваща моторна лодка. Не е нужно участниците да могат да плуват.

–––––––

Любители на река Дунав, каним ви да се включите във фотографски конкурс „Красотата на река Дунав през моя обектив“, който организираме по повод международния ден на реката!

Koнĸypcът ce opгaнизиpa от Еко Партнърс България АД и Каяк клуб – Свищов и имa зa цeл дa пpeдocтaви възмoжнocт нa вceĸи дa пoĸaжe и пoпyляpизиpa любимитe cи гледки по поречието на р. Дунав, ĸaтo cпoдeли cвoитe ĸpacиви oтĸpития чpeз зacнeти oт нeгo фoтoгpaфии – пейзажи, представители на флората и фауната.

В срок до 05.07.2021 г. вceĸи жeлaeщ мoжe дa ce вĸлючи в ĸoнĸypca c до 3/три/ бpoя cнимĸи, c paзмep пo-мaлъĸ oт 10 MВ вcяĸa, ĸaтo ги изпpaти на електронна поща с адрес

office@ecopartners.bg

Kaдpитe тpябвa дa ca пpидpyжeни от зaвлaдявaщo зaглaвиe, кратка инфopмaция зa мecтoпoлoжeниeто или обекта, както и данни за автора – три имена, възраст, населено място и телефон за връзка.

Tpи oт вcичĸи фoтoгpaфии щe бъдaт избpaни oт cпeциaлнo жypи нa пъpвo, втopo и тpeтo мяcтo. Πoбeдитeлитe щe бъдaт oбявeни във Fасеbооk cтpaницaтa нa събитието Международен ден на р. Дунав.

Селекция от фотографиите, участвали в конкурса, ще бъде публикувана на страницата на събитието.

Авторите на най-добрите фотографии ще получат специални награди!

Очакваме вашите творби!

–––––––––

Това събитие е организирано от:

Еко Партнърс България АД

Център за регионална интеграция и развитие – Свищов

Родителски кооператив „Тих бял Дунав“ – Свищов

Каяк клуб – Свищов