IX Общински ученически игри по джудо
Медиа:

На 24 март се проведоха за девети път Общински ученически игри по джудо.

На откриването бе почетена паметта на Игнат Игнатов – основател на джудото в гр. Свищов

Общинските игри бяха организирани от СК „Джудоспорт“ със съдействието на ЗД „GENERALI“ и СУ “ Димитър Благоев „, където се проведе състезанието.
В надпреварата взеха участие общо 74 състезатели, от пет училища – ОУ „Христо Ботев“ – с. Алеково, ОУ „Ф. Сакелариевич“, СУ „Цв. Радославов“ , СУ „Н. Катранов“ и СУ „Д. Благоев“.
Състезанието бе открито от Андрей Андреев – управител на GENERALI за гр. Свищов, който пожела успех на участниците нови, по-големи постижения в областта на спорта и в училище. Севдан Златанов – старши треньор на „Джудоспорт“, благодари на г-н Андреев за това, че за девета поредна година спонсорира игрите, благодари също така на родителите за оказаното доверие и съдействие, и на децата за положения труд и постоянство.
На откриването бе почетена паметта на Игнат Игнатов – основател на джудото в гр. Свищов, който изненадващо ни напусна наскоро. Бе отбелязано, че делото му е живо и продължава във всеки един от трениращите и обичащите спорта джудо.
Ученическите игри се проведоха при изключителна конкуренция и емоционалност от страна на училищните отбори.
В призовата тройка се класираха на I-во място, с най-много завоювани медали и общо 78 точки – джудистите на СУ „Д. Благоев“. Техен треньор е Севдан Златанов.
На II-ро място, с общо 55 точки, изненадващо тази година, се класираха учениците от ОУ „Ф. Сакелариевич“, с треньор Анатоли Янков.
На III-то място са учениците на ОУ „Хр. Ботев“ – с. Алеково – 39 точки, с треньор Силвия Иванова. На четвърто и пето място останаха отборите на СУ „Н. Катранов“ и СУ „Цв. Радославов“.
Учениците от с. Алеково и СУ „Д. Благоев“ за втора година участваха и се подготвяха по националния проект „Твоят час“.

На главната снимка от ляво на дясно – директорът на ОУ „Хр. Ботев“ – с. Алеково, Миглена Райкова – ученичка в СУ“ Д. Благоев“, Анатоли Янков – треньор по джудо в ОУ „Ф. Сакелариевич“ и Севдан Златанов – старши треньор на СК „Джудоспорт“ – гр. Свищов.

Информацията е предоставена от Севдан Златанов.