Катрановски учителки с първа награда в престижен международен конкурс  за обмен на добри практики
Медиа:

Първа награда в престижен международен конкурс за обмен на добри практики завоюваха старши началните учители г-жа Петя Попова и г-жа Стефка Николаева от СУ „Николай Катранов“ в град Свищов.

Двете участваха със своя разработка в Седмия международен конкурс „Извънкласните и извънучилищните дейности (занимания по интереси) – за устойчиво качествено обучение, възпитание, развитие и социализация на децата и учениците – 2020 г.“,  чието мото тази година е „Екологичното образование и възпитание в образователните институции за формиране на гражданска отговорност и социална ангажираност у децата и учениците“.

Събитието се организира от Синдиката на българските учители, под патронажа на Министерството на образованието и науката, съвместно с фондация „Устойчиво развитие на България“ и Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“, където от 26 до 30 август тази година се състоя и заключителния етап на конкурса.

Над 200 педагози от цялата страна участваха във форума, който бе открит от председателя на Синдиката на българските учители д.ин.н. Янка Такева.  Във финалния етап своите добри практики в три различни категории представиха 24 участника.

Двете учителки от СУ „Николай Катранов“ участваха с доклад и презентация на тема „Природа и деца – бъдещето на света“, в категорията „Добри практики“ за ученици от I до XII клас, и спечелиха категорично Първата награда на журито и овациите на всички присъстващи в залата.

Наградите на отличените учители връчи лично министърът на образованието и науката г-н Красимир Вълчев. Всички наградени педагози получиха и персонални награди от СОК „Камчия“ – семеен уикенд във вилно селище „Пирин“ в Комплекс „Камчия“.

По информация на СУ „Николай Катранов“