Кметът на Свищов Генчо Генчев връчи почетна награда „За заслуги“ на хокеистите СКХТФ „Дунав“

Кметът на Свищов Генчо Генчев връчи почетна награда „За заслуги“ на хокеистите СКХТФ „Дунав“ – Свищов. Спортистите и президентът на клуба Марияна Маркова гостуваха в Общината по повод успехите им на XXI Държавно първенство открито по хокей на трева, съобщават от пресцентъра на Община Свищов.

На срещата градоначалникът поздрави състезателите за високите резултати – пето място в държавното класиране за 12-годишните и трето място в страната за 14-годишните хокеисти на СКХТФ „Дунав“ – Свищов. За достойното им представяне в XXI Държавно първенство по хокей на трева и за издигане авторитета на спорта в Свищов, кметът Генчев връчи на двата отбора и на отличения за най-добър вратар на първенството Петко Симеонов почетната награда на Общината – „За заслуги“.

От своя страна, президентът на Клуба Марияна Маркова подари на кмета един от медалите на СКХТФ „Дунав“ – Свищов, като израз на благодарност за подкрепата и съпричастността в развитието на младите хокеисти.

В непринуден разговор управникът насърчи спортистите, да бъдат смели в мечтите си и винаги да си поставят високи цели, защото щом го направят със сигурност ще ги постигнат. Той им пожела още здраве и много успехи на терена, и в училище.

Източник: ИА Фокус