КНИЖАРНИЦА „СИЕЛА“ НА ГОСТИ В СУ „НИКОЛАЙ КАТРАНОВ“
Медиа:

На 14 и 15 юни 2021 година в СУ „Николай Катранов“ гостува управителят на книжарница „Сиела“ в град Свищов Момчил Апостолов. Освен че е родител на двама ученици в училището, тази година той бе привлечен от училищния екип като партньор в проект, за който СУ „Николай Катранов“ спечели финансиране по Националната програма на МОН „Осигуряване на съвременна образователна среда”, модул „Библиотеките като образователна среда”.
В рамките на проекта бе обогатен библиотечният фонд на училищната библиотека и оформен модерен кът за четене с нови мебели, лаптоп и комплект по роботика „Arduino за образование“ – за практическа и експериментална дейност.
В новата STEM читалня, учениците от шести клас в училището се срещнаха с управителя на книжарница „Сиела“, който им представи нови интересни книги за четене, подходящи за тяхната възраст. Момчил Апостолов сподели още какво той е обичал да чете като дете, как е отворил книжарница в град Свищов преди 17 години и колко е щастлив, че работата му е свързана с нещо, което обича много – четенето на книги. Момчил Апостолов разказа още, че Свищов е „четящ“ град и неговите граждани – малки и големи, обичат книгите.
Пред госта учениците споделиха за своите любими книги, задаваха въпроси за работата в книжарницата и кои са най-търсените заглавия от техните връстници.
По време на срещите Момчил Апостолов представи кампанията на книжарница „Сиела“ – „Четенето не е задължение, а забавление“, която провокира младите читатели да споделят кои прочетени през лятото книги са им харесали най-много и да участват в томбола с награди.