КОЛЕДАРИ ОГЛАСИХА ОБЩИНА СВИЩОВ С ПЕСНИ И НАРИЧАНИЯ ЗА ЗДРАВЕ И БЕРЕКЕТ
Медиа:

Какво е Рождество Христово без коледни песни? Затова идваме да ви изненадаме и да ви пожелаем здраве и берекет. Това казаха децата от 4 група на детска градина „Калина Малина“, които днес посетиха общинската администрация и отправиха специални поздрави към кмета д-р Генчо Генчев, заместник-кметовете и служителите на администрацията.

С тематичната постановка  под надслов „Кравай скача от полица“ и с благословии за здраве, плодородие и благоденствие  в Общината коледуваха и учениците от 4 „а“ клас на СУ „Николай Катранов“. Освен традиционния коледен обичай, децата пресъздадоха и сурвакарския обичай, отбелязаха духовното, общочовешко значение, въплътено в Рождество. Посланието в думите на четвъртокласниците към всички бе: „Нека хората в тези празнични дни осъзнаят, че най- хубавите подаръци не са тези, които слагаме пред щедро украсените елхи. Най- ценните дарове са здравето, семейството, приятелството и обичта!“

„Добре дошли, коледари! С нетърпение очаквахме да донесете духа на коледните празници  с добри думи и пожелания за всички жители на общината ни!“, обърна се градоначалникът към своите гости.

След коледарските песни, тематичната постановка, разчупената пита  и многократно изреченото „Кажете дружина „Да бъде“, кметът, по стара традиция, дари коледарите с пара, а децата и учениците споделиха с него какви подаръци искат от Дядо Коледа.

„Сигурен съм, че Дядо Коледа ще Ви донесе това, което сте пожелали“, им каза кметът и ги поздрави за добрите изпълнения. Децата и учениците получиха заслужени ръкопляскания и лакомства за почерпка.

 

Искате ли да споделите Вашето мнение по тази новина? Пишете ни на obrazovanie@svishtov.bg  или коментирайте на страницата ни във Facebook