Възможност за учениците с интереси в областта на IT индустрията – безплатни стипенди: Курс за UNREAL ENGINE за начинаещи

Курс за UNREAL ENGINE за начинаещи

Имаме удоволствието да ви съобщим, че в момента екипът на АРЧР подготвя провеждането на курс по Unreal Engine – съвременна платформа за създаване в реално време на фотореалистични 3D визуализации, игри и филми. Инициативата на Агенция за развитие на човешките ресурси е част от популяризиране на дейността на новооткрития „Креативен център“ в гр. Русе, който има за цел да подпомогне развитието на креативни индустрии в Северен централен регион, чрез обучения на младежи в различни сфери на креативните индустрии.

Планира се курсът да стартира на 08.02.2021 г., като неговата продължителност ще е 6 седмици и ще се води от Илиян Стефанов, ученик от МГ „Баба Тонка“ гр. Русе. Учениците могат да кандидатстват чрез подаване на кратко мотивационно изложение на тема защо желаят да изучават програмата. Мотивационните писма могат да подадат на адрес office.projectcode@gmail.com до 03.02.2021 г. Повече за курса могат да намерят на страница https://hrda.smebg.net/, секции „Новини“ и „Обучение“. След преглеждане на есетата, ще бъдат избрани 10 младежи, които ще получат стипендии за включване в този курс.

Курсът Unreal Engine for Beginners е насочен към хора, които искат да направят своите първи стъпки в дизайнa, да се научат да създават красиви и грабващи окото визии от най-различно естество. Няма нужда да имате предишен опит с Unreal Engine.

В курса ще се запознаете с основните инструменти във Unreal Engine и как да ги употребявате за различни цели.

Курса е с практическа насоченост, даваща възможност за прилагане на наученото още след първата лекция.

Каква е формата на обучение?
Онлайн форма на обучение:
– Лекциите ще се водят чрез системата Zoom.
– Обучителните материали, ще бъдат качени в специална онлайн обучителна платформа която позволява да гледате лекциите и да се упражнявате в удобно за вас време. Ще имате пълен достъп до материалите от обучението за неограничен период от време, което ви позволява да надграждате знанията си с удобно за вас темпо.

Колко струва обучението в курса?
Курсът е безплатен. Стипендиите за всеки обучаем ще бъдат поети от Агенция за развитие на човешките ресурси

Изисквания?
Всеки обучаем трябва да разполага с устройство настолен компютър или лаптоп, на което да може да си инсталира програмата за да може да работи с нея.

Продължителност на курса?
Продължителност на курса – 6 седмици.

Провеждане на занятията – всеки Вторник и Четвъртък от 17:30 до 19:00 ч. от 08.02.2021 г. до 22.03.2021 г.

Основни теми на обучението:
· Запознаване със софтуера – 4 часа
· Разучаване на интерфейса – 8 часа
· Основни команди- 8 часа
· Разработване на собствено работно поле и герой – 6 часа