Локален офис за дистанционно и продължаващо обучение откри в град Добрич Свищовската академия
Медиа:

Локален офис за дистанционно и продължаващо обучение в град Добрич откри Стопанска академия „Димитър А. Ценов” – Свищов. Ритуала по прерязване на трикольорната лента изпълниха ректорът на Свищовското висше училище – проф. д-р Марияна Божинова и кметът на Добрич – Йордан Йорданов. На официалното откриване на новия локален офис присъстваха представители на общинската и областната администрации, ТД на НАП, кметовете на всички общини от област Добрич, директори на училища, местни и регионални медии. Сред официалните гости от Свищовското висше училище бяха проф. д-р Любчо Варамезов – зам.-ректор „Учебна дейност”, доц. д-р Драгомир Илиев – директор на Центъра за дистанционно обучение, доц. д-р Анатоли Асенов – главен секретар на Академията.

Това е третият локален офис за дистанционно и продължаващо обучение, който Стопанската академия разкрива – първият е в София, а вторият е в Стара Загора. В локалните офиси кандидат-студентите могат да получат необходимата им информация и да подават документи, а като студенти в дистанционна форма няма да им се налага да пътуват до Свищов, защото могат да полагат и изпитите си на място. „Решихме да обхванем и Североизточна България, тъй като сме я позабравили през последните години, а знаем, че в град Добрич има традиции по отношение на обучението при нас. В последните години доста се промени интереса на студентите към обучението. До преди 10-20 години основно стремежът беше към редовната форма, но в последните години младите хора искат едновременно да учат и да работят, а именно това е една от възможностите на дистанционното обучение”, заяви ректорът ма Академията, проф. Божинова.

Кметът Йордан Йорданов също подчерта предимствата за младите хора в област Добрич от откриването на локалния офис и изрази увереност в успеха на това ново начинание.
Стопанската академия в Свищов е пионер в дистанционното обучение. През 1999 година стартират първите магистърски програми от разстояние, а от 2 години Висшето училище има акредитация и за 13 бакалавърски специалности. През последните 21 години в Стопанската академия дистанционно са завършили над 30 000 студенти. Цялата палитра от специалности и програми в дистанционно обучение ще се предлагат и в локалния офис в Добрич, който се намира на ул. „Независимост” 12, в бившия комплекс „Рила”, на 3 етаж.