МАЛЧУГАНИТЕ ОТ ДГ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ СЕ ВКЛЮЧИХА В ИНИЦИАТИВАТА „МАРАТОН НА ЧЕТЕНЕТО“
Медиа:

Вълнуващи и интересни бяха дните от 6 до 8 април за децата от ДГ“Васил Левски“. Те се включиха в инициативата Маратон на четенето.

На 6 април  децата от група“Лъвчета“ посетиха детския отдел на градската библиотека. А домакините ги изненадаха с приказка за лъвчета. На свой ред малките лъвчета с учители си г-жа Гинка Топалова и г-жа Ася Любенова върнаха милия жест с кратка драматизация и с красиви рисунки на свои любими приказни герои.

Същият ден децата от 1 група „Врабчета“ с учителки Зорница Петкова и Севдалина Линкова, и 2 група „Пчелички“ с учителки Ивелина Ангелова и Валентина Борисова посетиха детския отдел на библиотеката при ПБНЧ “Еленка и Кирил Д.Аврамови – 1856“ гр. Свищов.

На 7 април в читалищната библиотека гостуваха децата от група „Звездички“ с учителки Анна Иванова и Десислава Димитрова.

Децата от група „Усмивка“ и група “Калинка“ гостуваха в библиотеката на 8 април. С тях освен учителките им Катя Кирилова, Мария Кушлова и  Велина Камбурова, бяха и техните родители.

През всичките дни любезните домакини Веселина Спасова и Маргарита Колева прочетоха на децата интересни приказки. Малчуганите разгледаха книгите в отдела, научиха как могат да си вземат книжки от библиотеката. На раздяла, в знак на благодарност подариха  на своите домакини картички и рисунки, изработени от тях. Като наследници на свищовските дарители те дариха на библиотеката три интересни нови книжки.

 

По информация на ДГ „Васил Левски“

 

Искате ли да споделите Вашето мнение по тази новина? Пишете ни на obrazovanie@svishtov.bg  или коментирайте на страницата ни във Facebook