На 14 септември в Свищов бе отбелязан професионалният празник на пожарникарите
Медиа:

На 14 септември в Свищов бе отбелязан професионалният празник на пожарникарите.
Началникът на РСПБЗН инж. Светлин Михайлов и свищовските огнеборци бяха благословени от отец Михаил, който отслужи молебен за здраве и благополучие, след което напръска със светена вода служителите на Районната служба и пожарните автомобили.
На празника, за да уважи своите бивши колеги, бе почетният гражданин на Свищов Стефан Димитров, а заедно с него присъства и секретарят на Общината Любомира Петрова. Г-жа Петрова поднесе поздравителен адрес от името на кмета на Свищов Генчо Генчев, чрез който той пожелава на пожарникарите да бъдат все така силни, смели и отговорни, както до сега. В него се казва още: „Спокоен съм, че аз и моите съграждани можем да разчитаме на Вашата сила, смелост и отзивчивост, както и на професионализма, добрата подготовка и личните качества на всички служители от Службата за противопожарна безопасност в Свищов, в които многократно съм имал възможността да се уверя.“.
Служителите от РСПБЗН град Свищов посетиха и дeтските градини, а децата се превъплътиха на малки пожарникари. Много  вълнения предизвика  появата на  пожарната кола, която спря в двора на детското заведение и за миг пренесе децата в света на големите.