НА УЛИЦАТА В БЕЗОПАСНОСТ
Медиа:
По уникален и интересен начин, с много смях, веселие и игри, децата от ДГ „Радост“ затвърдиха и приложиха на практика правилата за безопасно движение на пътя.
Рано сутринта, идвайки в детската градина, малчуганите с огромна изненада установиха, че в двора вече има прекрасна площадка за игри и ситуации по безопасност на движението по пътищата, с кръстовище, тротоари, пътни знаци и светофар, парк и жилищен квартал, старателно разчертана от педагогическия екип на детското заведение.
„На улицата в безопасност“. Така беше озаглавено нетрадиционното мероприятие, в което взеха участие и РУ на МВР – Свищов, РСПБЗН – Свищов, ЦСМП – Свищов. Децата безупречно се справиха с игрите и предизвикателствата, които им предложиха клоуните Чики и Мики и демонстрираха завидни познания по БДП, а органите на реда ги зарадваха с интересни демонстрации и заедно с тях участваха в някои от игрите.
Гости на събитието бяха г-жа Екатерина Миновска – ст. експерт по предучилищно образование към  РУО- В. Търново, д-р Анелия Димитрова – зам. кмет УЕПО към Община Свищов, г-н Росен Маринов – директор на дирекция „Култура и културно наследство“, г-жа Румяна Кузева – началник на отдел „Образование“ към Община Свищов, учители от всички детски градини в общината и родители на децата. Всички присъстващи се забавляваха и си припомниха правилата за безопасно придвижване на пътя, заедно с малките ни възпитаници.
Екипът на ДГ „Радост“ благодари на органите на реда, като им даде сертификат за приятелство, тъй като винаги с желание, ентусиазъм и интерес се отзовават на нашите покани за съвместни мероприятия
По информация на ДГ „Радост“