Награда за участие и отлично представяне в състезанието „Моята България“
Медиа:

От 03.04 до 04.04.2019 година група учители и ученици от 4 свищовски училища участваха в екскурзия с маршрут Карлово-Сопот-Калофер с главен ръководител г-жа Анелия Димитрова- зам. кмет на Община Свищов. Екскурзията е подарък от ръководството на Община Свищов във връзка с участието и отличното представяне на учениците в състезанието „Моята България“. Родолюбивото състезание, посветено на Националния празник на Република България – Трети март, се проведе  за четвърта поредна година от отдел „Образование“ и дирекция „Култура и културно наследство“ към Община Свищов.

Отборите, които мериха сили и знания са от СУ “Николай Катранов“, СУ “Димитър Благоев“, СУ “Цветан Радославов“ и СПГ “Алеко Константинов“.

През първия ден от вълнуващото преживяване групата посети Национален музей “Васил Левски“ в гр. Карлово. Освен лични вещи в къщата- музей се съхраняват художествени портрети и творби, посветени на Апостола.

Всички останаха много впечатлени от Туристически комплекс “Бухалов хан“- една от емблематичните възрожденски къщи в красивия комплекс“ Старинно Карлово“. Бухаловият хан е своеобразен център на съхранените занаяти в града.

По време на втория ден групата се отправи към Сопот и Къща-музей „Иван Вазов“.

Имаше пешеходна разходка и посещение на Етнографски и занаятчийски център “Сопотски еснаф“ в центъра на града. Там бяха разгледани четири етнографски сбирки.

За радост на всички беше предвидено и посещение на Национален музей “Христо Ботев“ в гр. Калофер. Учениците с интерес слушаха и участваха в увлекателната беседа.

Благодарим на Община Свищов, господин Генчев и г-жа Анелия Димитрова за перфектната организация, вниманието и грижите по време на това вълнуващо преживяване!