Наградени учители за професионализъм в различни категории от Регионалното управление на образованието в старата столица
Медиа:

Директори, учители и училищни колективи от Великотърновска област получиха почетни награди за професионализъм в различни категории от Регионалното управление на образованието в старата столица. Наградите са за заслуги в системата на предучилищното и училищното образование в област В. Търново. На специална церемония отличията връчи Розалия Личева, началник на РУО в старата столица.

Почетна награда “Учител на годината” в категория “Учител в детска градина” получи Валентина Русанова от СУ “Димитър Благоев” в Свищов. С почетната награда “Учител на годината в прогимназиален етап” бeше отличена Петя Гутева от ПДТГ “Димитър Хадживасилев” в Свищов категория “Учител в гимназиален етап”.

На тържествената церемония бяха връчени и националните награди “Неофит Рилски” на просветното министерство, част от носителите на които са предложени от учителските колективи в училищата и селектирани от РУО. Останалите от тях са предложени от Синдиката на българските учители. Сред отличените попада Лиляна Димитрова, учител по професионална подготовка в СПГ “Алеко Константинов” в Свищов.

Събитието уважиха директори и учители от цялата област, зам.-областният управител Станислав Николов, зам.-кметът Снежана Данева-Иванова, директорът на общинската дирекция по образование във В. Търново Пенка Игнатова, синдикални представители и социални партньори, и др. Поздрави към отличените поднесоха талантливи деца от СУ “Емилиян Станев” във В. Търново.