НАГРАЖДАВАНЕТО НА ОТЛИЧЕНИТЕ ДЕЦА В СЕДЕМНАДЕСЕТОТО ИЗДАНИЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС-ИЗЛОЖБА ЗА ДЕТСКА РИСУНКА „ТРИ ЗВЕЗДИЧКИ“ СЕ ПРОВЕДЕ ДНЕС В СВИЩОВ
Медиа:

Награждаването на отличените деца в седемнадесетото издание на Националния конкурс-изложба за детска рисунка „Три звездички“ се проведе днес в Свищов. Традиционният вече конкурс се организира от Фондация „Ангели от Лим“ и Община Свищов в памет на Боряна, Женя, Светослава и останалите деца от гр. Свищов, загинали във водите на река Лим на 4-ти април 2004 година.

Официалното откриване се състоя от 14.00 часа на сцената пред Художествена галерия „Николай Павлович“ в центъра на гр. Свищов, с което директорът на дирекция „Култура и културно наследство“ Росен Маринов даде старт на церемонията по награждаване. В своето слово той приветства всичките 589 участници от цяла България, които са се представили с 617 творби и като председател на журито сподели, че изборът на най-добрите сред тях е затруднил изключително много членовете на комисията по оценяване.

След откриването, водещата, която е и сестра на Боряна обяви, че всички деца рисували за конкурса ще получат грамоти за участие, а наградените – поименни грамоти с печат на Фондация „Ангели от Лим“ и подпис от нейния председател. Тя сподели още с присъстващите, че тази година за първи път, освен основното жури, има и детско жури в състав: Председател – Преслава Петкова, сестра на Боряна Петкова и членове: Мартин Пантилеев, брат на Светослава Пантелеева; Божидар Бошнаков, Павел Бошнаков и Параскева Бошнакова, племенници на Юлиян Манзаров.

В края на церемонията по награждаването Петко Петков – баща на Боряна, благодари на децата, техните художествени ръководители и всички партньори на Фондацията за подкрепата и участието в Националния конкурс „Три звездички“, след което официално закри тазгодишното издание.

Рисунките на всичките 589 участници могат да бъдат разгледани в ХГ „Николай Павлович“ до 15 юли 2022 г.

С резултатите от класирането и имената на наградените участници може да се запознаете тук

 

Искате ли да споделите Вашето мнение по тази новина? Пишете ни на obrazovanie@svishtov.bg  или коментирайте на страницата ни във Facebook