Национална диплома за Любомира Димитрова от СУ „Николай Катранов“
Медиа:

Любомира Димитрова от СУ „Николай Катранов“ бе удостоена с отличието на Министерството на образованието и науката „Национална диплома“. Почетната грамота се присъжда на ученици с отличен успех (6,00) по всички учебни предмети, вписани в дипломата за средно образование и за изявени способности в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта.

Грамотата бе връчена на официална церемония в Регионалното управление на образованието във Велико Търново, по време на която бе осъществена он-лайн връзка с министър Красимир Вълчев. Общо 44 зрелостници от България получават тази година почетното отличие на МОН, но за област Велико Търново наградата е единствено за ученичката от свищовското училище СУ „Николай Катранов“.

Последната година в училище Любомира завърши със серия изключителни успехи. Освен дипломата за средно образование с пълно отличие, тя защити и три пълни шестици на държавните зрелостни изпити по български език и литература, история и цивилизация и английски език. През учебната 2019/2020 година Любомира Димитрова стана лауреат на три национални олимпиади – по философия, английски език, история и цивилизация, а така също и бронзов медалист на Международната олимпиада по философия в Словения. Любомира е и тазгодишната носителка на специалната награда на МОН в Националния литературен конкурс „Живеем в страната на Ботев“ с есето си „Какво е за мен Ботев“. През месец юни Любомира Димитрова бе удостоена и с почетното отличие на Община Свищов „Зрелостник на годината“. Приета бе да учи право в Университета Кеймбридж, в най-стария колеж Питърхаус, открит през далечната 1284 година, където влизането е сериозно изпитание.

Стотици са завоюваните от нея медали и награди през изминалите 12 години в училище. В летописа на СУ „Николай Катранов“ Любомира Димитрова оставя своята златна следа. За всички учители и ученици в училището тя е пример и вдъхновение, и надежда за бъдещето.