НАЦИОНАЛНИЯТ ПРАНИК НА ФОКУС В ТЪРГОВСКАТА ГИМНАЗИЯ
Медиа:

На 02.03, в Аулата на Търговската гимназия се проведе най-българският час – час по родолюбие! Урокът по патриотизъм бе под ръководството на главен учител Альоша Кушлов. Той представи важни събития от историята на страната ни и припомни кои са нашите борци за свобода. Беседата  бе посветена на Освобождението на България.

С тази инициатива възпитаниците на  ПДТГ „Д. Хадживасилев“ от девети клас засвидетелстваха своята почит и уважение към героите и събитията, довели до 144-те години свободна България.

На 02.03 отдел „Образование“ на Община Свищов организира състезание под надслов „Моята България“, посветено на националния празник. То премина в два кръга – онлайн състезание с въпроси и отговори и размисли по конкретна тема, свързана с Освобождението.

Отборът на Търговската гимназия в състав: Биляна Бисерова, Йоанна Митева – 12б клас, Йоанна Игнатова и Димитър Игнатов – 11а клас, се представи блестящо в първата част, където оглави класацията! На финала нашият отбор остана втори, което е изключително достойно представяне на възпитаниците ни! Поздравления за отбора и техния ментор гл. учител Альоша Кушлов!

На 03.03 представителна група на Търговската гимназия се включи в празничното шествие по повод националния празник на България. Поднесени бяха цветя в памет на загиналите за свободата на страната.

 

По информация на ПДТГ „Димитър Хадживасилев“

 

Искате ли да споделите Вашето мнение по тази новина? Пишете ни на obrazovanie@svishtov.bg  или коментирайте на страницата ни във Facebook