Новата учебна година започна организирано за всички детски градини и учебни заведения на територията на община Свищов
Медиа:

С вълнение и трепет започна първият учебен ден на 2020 година в община Свищов. Всичките десет училища на територията на Общината започнаха спокойно учебната година и посрещнаха тържествено своите 2611 ученици. По традиция, специално внимание получиха първокласниците, които през тази година са 186 и заедно с първите си учители прекрачиха училищния праг.
С началото на учебната година в свищовските училища СУ „Димитър Благоев“ и СУ „Николай Катранов“ бяха открити нови спортни площадки, а специални гости в празничния ден бяха кметът на Свищов Генчо Генчев и народният представител д-р Станислава Стоянова.
На 15 септември в община Свищов бе открита учебната година и за всички детски градини. На специално тържество в ДГ „Радост“ бяха ресорният зам.-кмет д-р Анелия Димитрова и директорът на дирекция „Култура и културно наследство“ Росен Маринов, които станаха свидетели на един истински празник на родолюбието.
За поредна година представители на общинското ръководство присъстваха на откриването на учебната година във всички училищата на територията на Общината и поднесоха поздравителни адреси от името на народния представител Станислава Стоянова, кмета на Свищов Генчо Генчев и председателя на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов, с което изразиха и пожеланията си за здрава, и успешна учебна година.