Областен кръг на олимпиада по Техническо чертане 2021г.
Медиа:

Областен кръг на олимпиада по Техническо чертане 2021г.
В условията на пандемични мерки на 13 март Свищовска професионална гимназия „Ал. Константинов“ отново беше домакин на Областния кръг на олимпиада по Техническо чертане.
В него взеха участие трима от класиралите се ученици на Училищния кръг от гимназията: Никола Ликов от XIIа клас, Борислав Богданов и Владислав Богданов от IXа клас. Възпитаниците ни участват във втора възрастова група.
В олимпиадата участваха и шест ученици от СУ „Николай Катранов“ – Свищов. Те се състезават в първа възрастова група.
Нашите момчета трябваше да изпълнят две задачи. Първата бе по даден детайл от натура чрез използване на измервателни инструменти да се направи скица, включваща проекции, размери, грапавост. Втората – по даден чертеж на общия вид, да се изработи чертеж на детайл – Корпус, включващ проекции, размери, гранични отклонения и грапавости.
Участниците ни разполагаха с пет астрономически часа за да изпълнят поставеното им задание.
Прецизността на тяхната работа ще се проверява и оценява от комисия. Тя ще направи предложение за класиране на ученици за Националния кръг, който ще се проведе в Технически университет – гр. София от 23 до 25.04.2021 г.
Според регламента за провеждане на ХХХVII олимпиада по Техническо чертане за учебната 2020/2021 година, за София се допускат за участие 40 ученици от цялата страна.
инж. Зорница Минчева