ОБЩИНА СВИЩОВ И СДРУЖЕНИЕ BG БЪДИ АКТИВЕН ОТЛИЧИХА ИНСТИТУЦИИТЕ ВЗЕЛИ УЧАСТИЕ В ПЪРВАТА ИНИЦИАТИВА НА НАЦИОНАЛНАТА КАМПАНИЯ „ИСКАМ ДА СЪМ ПОЛЕЗЕН…РЕЦИКЛИРАЙ МЕ!”
Медиа:

Във връзка с изпълнението на целите за разделно събиране на отпадъци, Община Свищов и Сдружение BG Бъди активен удостоиха с грамоти учебните заведения, детските градини и социалните институции в Свищов, които се включиха още в първата организирана инициатива на Националната кампания на сдружение BG Бъди активен – “Искам да съм полезен…Рециклирай ме!”, по повод Световния ден на рециклирането – 18 март.

Грамотите бяха връчени лично от кмета на Свищов Генчо Генчев в Зала 1 на Общината, а най-активните участници получиха и парични награди.

Като жест към инициативността на служителите и потребителите в Центъра за пълнолетни лица с деменция в с. Овча Могила, д-р Генчев съобщи, че те ще бъдат наградени с креативна мебел за сядане, която градът получи като награда от кампанията “Искам да съм полезен…Рециклирай ме!” и Сдружение BG Бъди активен. Дизайнерската пейка е под формата на огромен шезлонг и има място за естествено дърво в средата, което допълнително насочва вниманието към опазването и грижата за околната среда.

Градът бе един от първите включили се в кампанията и поставили цели 11 Шишеяда за разделно събиране на пластмасови бутилки на своята територия, с цел ефективно привличане на обществото към глобалната тема за опазване на околната среда, която пряко зависи от разделното събиране на отпадъците и тяхното рециклиране.

Община Свищов ще продължи да бъде активна и в следващите инициативи на сдружение BG Бъди активен.

 

Източник: ПРЕСЦЕНТЪР –  ОБЩИНА СВИЩОВ