ОБЩИНА СВИЩОВ ОБЯВЯВА КОЛЕДНО-НОВОГОДИШНИ КОНКУРСИ
Медиа:

За поредна година, Община Свищов обявява творчески конкурси по повод предстоящите коледни и новогодишни празници.

От 1 до 22 декември 2021 г. могат да се подават предложения в пет направления: традиционна коледна картичка; електронна коледна картичка; празнична украса; инициатива на 2021 година; послания към 2022 година.

За първи път, привържениците на цифровите технологии и любителите на компютърната графика могат да участват в конкурса за „Електронна картичка“. Проектите трябва да са изработени изцяло на компютър, като използваната графична програма няма значение. При оценяването ще са важни творческото въображение и техническите умения, както и автентичността на авторското изпълнение. Проектите могат да са решени изцяло графично или да бъдат анимирани. Препоръчително е да се изпращат в следните формати: JPG, GIF, MP4, AVI, MPG, WMV. Всички подробности за участие в петте конкурса са описани в регламента. За повече информация са посочени координати за връзка.

Предвид епидемичната обстановка, наградените ще бъдат обявени онлайн на 1 януари 2022 година на сайтовете www.svishtov.bg и www.obrazovanie-sv.bg, както и на facebook страниците „Култура Община Свищов“ и „Образование в Свищов“. Организаторите ще се свържат с наградените за уточняване на начина, по който да си получат наградата, като за целта е много важно при подаване на предложенията да се вписват имената на участника и телефон за обратна връзка.

Организаторите си запазват правото да публикуват публично предложенията в петте конкурса.

 

 

ОБЩИНА СВИЩОВ

Обявява

КОНКУРСИ ЗА:

 

Традиционна коледна картичка

Електронна коледна картичка

Празнична украса

Инициатива на 2021 година

Послание към 2022 година

 

Условия за участие в конкурсите:

 1. Участие могат да вземат учебни и социални заведения, неправителствени организации, културни институции, творчески формации, държавни и общински учреждения, ученици, семейства, граждани и др.

2. Конкурси за послание и инициатива:

 • Предложенията се приемат в писмен вид до една страница – формат А4, печатен или ръкописен текст;
 • Предложенията за „Инициатива на 2021 година“ трябва да описват вида, целите, резултатите и ползите от проведената инициатива. Може да се приложат снимки;
 • Предложенията за „Послание към 2022 година“ могат да бъдат в проза или мерена реч.
 1. Конкурс за картички:
 • Предложенията за „Традиционна картичка“ могат да бъдат в различни размери, форми и техники на изпълнение;
 • Предложенията за „Електронна картичка“ трябва да представляват статична или динамична (анимирана) компютърна графика и да се изпращат във следните формати: JPG, GIF, MP4, AVI, MPG, WMV.
 1. Конкурс за празнична украса:
 • Предложенията за „Празнична украса“ се приемат под формата на снимки или видеоклип, представящи изработената украса.
 1. Всяко предложение да съдържа информация за име и фамилия на автора или име на организацията, лице и телефонен номер за контакти.
 2. Срокът за приемане на предложения е от 1 до 20 декември (включително).
 3. Предложенията се приемат на e-mail: konkursi@svishtov.bg и на гише „Информация“ в сградата на Община Свищов.
 4. Резултатите ще бъдат обявени на 1 януари 2022 година на svishtov.bg, www.obrazovanie-sv.bg и на Facebook: Култура Община Свищов и Образование в Свищов.
 5. Наградите ще бъдат изпратени на победителите.
 6. Организаторите си запазват правото да публикуват публично предложенията и да ги използват в подреждането на тематични изложби.
 7. Повече информация може да получите на e-mail: konkursi@svishtov.bg или на тел.: 0631/ 60747

 

Успех на всички участници!