Община Свищов ще се включи в най-мащабната доброволческа инициатива в България – „Да изчистим България заедно“
Медиа:

На 17 септември 2022 г. община Свищов ще се включи в най-мащабната доброволческа инициатива в България – „Да изчистим България  заедно“. Тази година най-мащабната национална доброволческа инициатива у нас, ще се проведе под наслов „Подай ръка на природата“. Тя е насочена към личната отговорност и принос в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на нашите деца.

В срок до 12 ч. на 12 септември може да заявите своето участие в сградата на Община Свищов, като посочите територията, която ще почиствате, лице за контакт, както и да предоставите информация за брой участници.

Във връзка с акцията, Община Свищов е подготвила прецизна организация, като в определените райони ще има представители на общинската администрация със задача да координират групите доброволци по почистването.

Ще бъдат осигурени чували за смет, ръкавици, както и техника за извозване на отпадъците за всички включили се доброволци.

За контакти с общинската администрация по въпросите за кампанията „Да изчистим България заедно“ може да се обръщате към:

Г-жа Любомира Петрова – тел. 0631/ 60 949;

Г-н Стоян Парашкевов – тел. 0631/ 68 144.

              От името на кмета на Община Свищов Ви приканваме отново да вземете своето дейно участие в това чудесно начинание, което ще помогне да поддържаме своите селища уютни и приветливи, и също така ще продължаваме да стимулираме нашите съграждани да поддържат и опазват природата и чистотата на нашата община!

 

ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ