Открита беше обновената ДГ „Радост“
Медиа:

„Мога да гарантирам, че и занапред ще получавате пълната ни подкрепа“ – каза Цветан Цветанов на срещата си с местните кметове

Народните представители Цветан Цветанов, Станислава Стоянова и председателят на НСОРБ Даниел Панов бяха на еднодневно посещение в Свищов, където проведоха няколко срещи и заедно с общинското ръководство откриха обновената детска градина „Радост“.
Гостите бяха посрещнати в село Овча могила от кмета Генчо Генчев, който ги запозна с тримата доброволци от Кризисния център, които преди броени дни бяха наградени в инициативата „Достойните българи“, за самоотвержеността, която са проявили при пожар в съседство на Дома за хора с деменция, с което опазват живота на 30-те потребители. Цветан Цветанов поздрави лично Тихомир Веселинов, Георги Иванов и Милен Милев за проявената храброст и висок професионализъм. Кметът на с. Овча могила Нели Великова благодари на председателя на най-голямата парламентарна група за съдействието му при реализирането на първия в страна Кризисен център и за линейката, с която разполагат благодарение на него. Тя не пропусна да благодари и на общинското ръководство за подкрепата и подчерта, че симбиозата между централната и местната власт на всички нива е ключов елемент за развитие и просперитет. Като ръководител на Кризисния център тя сподели, че Центърът е изключително полезен за жителите на близките населени места и през периода, в който съществува многократно е доказана неговата необходимост и полезност.
Следващото посещение на гостите беше на откриването на обновената детска градина „Радост“ в Свищов, в която по ОП „Региони в растеж“ са вложени повече от 1.3 млн. лева. Цветан Цветанов заедно с директорката Лиляна Тодорова и кметът Генчо Генчев прерязаха лентата на обновеното детското заведение, което се радва на нови детски площадки, парна инсталация, топлоизолация, подови настилки, обзавеждане на спалните и занималните, както и ново кухненско оборудване. Малчуганите от детската градина посрещнаха гостите по стар български обичай с питка и мед, след което ги зарадваха с вълнуваща културно-музикална програма. Кметът на Свищов не пропусна да благодари на целия екип по проекта, с ръководител инж. Мария Дочева, на фирмата изпълнител Коев – СД ООД, както и на зам.-кмета Анелия Димитрова и Румяна Кузева за силната им ангажираност във връзка с реализирането на проекта.
През следващите няколко часа Цветан Цветанов, Даниел Панов и Станислава Стоянова проведоха срещи с кметовете на населени места и жители на Общината.
На срещата с кметовете те се запознаха с най-наболелите проблеми в селата от община Свищов, като заедно обсъдиха варианти за тяхното решение. Кметовете не пропуснаха да благодарят за ремонта на пътя Царевец – Драгомирово, за подпорната стена в село Вардим и предстоящия ремонт на пътя там. Средствата в размер на 800 000 лева, които бяха отпуснати от МРРБ за предстоящата подмяна на довеждащите водопроводи към 4 от селата, също е едно от нещата което радва местните кметове. Някои от тях споделиха, че години наред не са влизали пари в селата им, но сега се усеща умереното разпределение на ресурси между общинския център и населените места, което засилва доверието на хората от грижата към тях.
„Като политици наше задължение е да помагаме на българските общини. Мога да гарантирам, че и занапред ще получавате пълната ни подкрепа“ – каза председателят на най-голямата парламентарна група и изрази задоволството си от добрия управленски екип, който са сформирали кметът Генчо Генчев и председателят на Общинския съвет д-р Кристиян Кирилов. „Много е важно, че те са дейни и упорити. Хубаво е, когато един общински кмет е управлявал и малко населено място. Така той знае и най-дребните проблеми. Ако населените места са добре, това означава, че ще има живот в общината. През годините винаги, когато Генчо Генчев ми е поставял въпроси, на момента съм реагирал“, допълни Цветанов. „Винаги съм казвал, че срещаме огромна подкрепа от правителството, от г-н Цветанов, от народния представител Станислава Стоянова, както и от председателя на НСОРБ Даниел Панов. Те ни посещават редовно и винаги съдействат, за което отново благодаря“, заяви на свой ред кметът на община Свищов Генчо Генчев.
На провелата се по-късно среща с жителите на община Свищов Цветан Цветанов представи приоритетите в националната политика на Правителството и отговори на въпроси поставени му от граждани.

ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ